Followers

Monday, June 20, 2016

Sebuah perjalanan buat anakku

salam Ramadhan....
Semalam 19/6/2016 kam 9.30pagi menjadi sejarah buat kami sekeluarga, Alhamdulillah telah berangkat anak sulung kami untuk menyambung pengajian di Pusat Pengajian Darul Musthofa ke Tarim, Hadramaut, Yamen...

Bermulalah episod baru buat dia dan kami....tahun ni kami akan menyambut Syawal tanpa dia,dia pula akan beraya tanpa kami....

InsyaAllah bumi Tarim, Hadramaut, Yamen bumi Barakah tempat Aulyia Illa...semoga dia juga akan dpt Barakah dan ilmu seperti para solehin aAuliya Illa...moga2 dia mendpt ilmu bermanfaat pd diri & org sekeliling dan mendapat Redha Allah....

Masa dlam pantang melahirkannya Onyang Yusof dtg ziarah kami, Onyang Yusof dia kata nama dia maksudnya Pahlawan Perang,,semoga semangat menuntut ilmunya seperti seorg Pahlawan insyaALLAH......kata Onyang Yusof telinga sama ngan Onyang, sok pandai macam Onyang...Aamin moga2 doa Onyang Yusof untuk dia Kabul,,,moga dia pandai mcm onyang dalam ilmu agama....

sekitar suasana kami di KLIA, semlm,,sedih melepaskan tp itulah perjalnan hidup.....



 muka dah happy nak flight.........nampak muka dah yakin...melangkah dgn satu tekad untuk menimba ilmu sebyk mungkin di bumi Kota Tarim-Hadramaut adalah salah satu kota Dunia Syurga..
Al Imam Ahmad bin  Abil Hudd:' Andai saja mereka melihat hakikat Kota Tarim, maka mereka akan mengatakan, Syurga Dunia adalah Tarim"

Al Imam al Qutb Abdurrahman Asseggaf :"Setitis ilmu di Tarim lebih baik dari pada lautan ilmu luar di Tarim"

Al Imam Al Qutb Abdullah bin ALwi AL Haddad :" Andai saja engkau mengeluarkan seluruh hartamu untuk mengunjungi kota Tarim , maka apa yang engkau dapatkan akan lebih banyak daripada yang engkau keluarkan"

wallahuallam, semoga anakku mendapat semua keberkatan spt kata2 para Alim Ulamak..

Friday, June 10, 2016

Hari2 yg dilalui

Salam Ramadhan, pejam celik dah 5hari menjalani ibadah puasa bln Ramadhan Al Mubarak...Alhamdulillah Allah beri kesempaan buat kita berada dibln penuh barakah ini...

Indahnya Ramadhan, ku syukuri nikmatmu Ramadhan.....

Lama sangat tak update blog..hari2 sebtiasa aku jahit telekong...haaa saper2 nak beli telekong sulam berenda boleh whatapps saya ditalisn 0176047437...telekong ni best pakai sbb ramai yg puji sedap pakai kt muka sgt selesa...telekong yg saya jual dr kain cotton..

Indahnya Ramadhan kali ini dgn telekong baru..jom beli...

Size cambiasa s,m,l..rege cambiasa rm150 sulan free postage semenanjung sabah& sarawak..

Telekong homemade jer jahut dari hati with iman...

Alkisahnya hari2 COD telekong area kota damansara dr 2minggu sblm puasa...

Kbai nnti jumpa lg...harini ini jer coretan2 sblm tido...Selamat Berpuasa..


Friday, December 11, 2015

Telekung homemade `ready stok'




Assalammualaikum, saya menjual telekung cotton patuhi syariah & dijahit sendiri (homemade)

Size muka~~~~~~~~
L = 51 cm (ukurlilit muka)
M = 50 cm
S = 49 cm

★★★★★Ukuran muka yg ngam2 dan sedap serta selesa ketika menjalankan ibadah solat, umrah serta haji..

♥ dari jenis cotton kualiti 
♥ lapik dalam yg labuh
♥ labuh yg menetapi citarasa
♥ bila pakai terletak dimuka
♥ x perlu pakai anak tudung
♥jahitan yg kemas
♥kain pinggang getah

pilihan telekung~~~~~~~~~~~~~
1~Telekung cotton plain rm100
2~Telekung sulam cotton RM150
3~Telekung silk RM170
4~Telekung satin rm170
5~Telekung yaman plain Rm150
6~Telekung sulam yaman Rm190
★★★Free postage

Tempahan :
 Bank : MaybankNo akaun : 164016037888Nama : Haniza Badaruddin
1) gambar slip bank / printscreen transfer
2) nama
3) alamat
4) no fon
Lepas buat payment infom saya ya.. sertakan skli slip transaction sebagai bukti payment 

Renungan

Assalammualaikum, salam jumaat penuh Barakah...

Dalam berdakwah , ujian menjadi teman .
Ujian menjadi kawan .
Ujian menjadi rakan .
Tak gentle la kalau tak pernah diuji .
Tak macho la kalau tak pernah merasa ujian .
Lumrah setiap manusia .
         
Kau .
         
Aku .
         
Kita .
Semuanya pernah ditimpa ujian . Ujian iman , ujian harta , ujian perasaan dan banyak lagi .
Ada manusia yang diuji dengan kekayaan . Ada manusia diuji dengan kemiskinan .
Ada manusia diuji dengan nikmat sihat . Ada manusia diuji dengan sakit .
Ada manusia diuji dengan pemergian orang yang tersayang .
Begitulah aturan Allah Azza Wajalla .
Sang Pencipta kita .
Yang Maha Mengetahui apa yang terbaik buat kita .
Tapi , apabila didatangkan ujian , manusia mengeluh .
Sedih .
Marah .
Seakan-akan tidak redha atas ketentuan Tuhan .

" Sungguh, manusia diciptakan bersifat suka mengeluh. Apabila dia ditimpa kesusahan dia berkeluh kesah. Dan apabila dia mendapat kebaikan ( harta) dia menjadi kikir. Kecuali orang2 yang melaksanakan solat, Mereka yg tetap setia melaksanakan solatnya".

(Al-Ma' arij:19-23)
Ujian itu hadiah daripada Allah . Mungkin kita dah lama tak berhubung denganNya . Allah rindukan kita . Sebab itu lah Dia kirimkan ujian buat kita . Dia hendak mendengar rintihan hambaNya .
Ujian itu datang dengan banyak cara . Kadang-kadang kita je yang tak sedar .

Allah datangkan
orang memarahi kita , memfitnah kita , memaki kita , membuka aib kita , membebel pada kita ,
berkata pedas kepada kita , mengumpat kita dan berbagai lagi .

tu tanda Allah sayang pada kita dan tanda Allah sedang menguji tahap iman kita .
Bila diuji , bersabarlah .
Redhalah .
Bersyukurlah .
Jangan sesekali mengeluh .
Jangan jatuh .
Jangan futur .

BERDOALAH , Allah rindu nak dengar rintihan kita . Kuatkan iman kita . Agar dapat melangkah ke Syurga Firdausi .

"Lain orang ,
Lain ujiannya .
Allah uji sebab Dia sayang kau ,
Dia sayang aku .
Dia sayang kita .
Mengapa perlu mengeluh ?
Sedangkan ujian itu kafarah dosa."
Senyumlah !

C&PDrAzmiakaPakTeh

Sunday, December 6, 2015

Telekung homemade


Assalammualaikum, 

saya menjual telekung cotton patuhi syariah & dijahit sendiri (homemade)

Size muka
~~~~~~~~
L = 51 cm (ukurlilit muka)
M = 50 cm
S = 49 cm
Ukuran muka yg ngam2 dan sedap serta selesa ketika menjalankan ibadah solat, umrah serta haji..

♥ dari jenis cotton kualiti 
♥ lapik dalam yg labuh
♥ labuh yg menetapi citarasa
♥ bila pakai terletak dimuka
♥ x perlu pakai anak tudung
♥jahitan yg kemas
♥kain pinggang getah

pilihan telekung
~~~~~~~~~~~~~
Telekung cotton plain rm100
Telekung sulam cotton RM150
Telekung silk RM170
Teleng satin rm170
Telekung yaman plain Rm150
Telekung sulam yaman Rm190

Free postage

Untuk tempahan boleh whatapps or telegram saya 0176047437 




Thursday, October 15, 2015

Hasil

Assalammualaikum, salam Ma 'alhijrah...salam takziah untuk linda di atas kembalinya keRahmatullah suami tercintanya Allahyarham Razib bin Kas semlam,,semoga linda tabah mengharungi hari2 mendatang & menjaga anak2 dgn baik...Al Fatihah..



Jubah Raglan 

Tudung sekolah rendah sehalai RM15 tidak termasuk poslaju, mmg sentiasa terbuka utk tempahan..




Telekung renda cotton homemade...ready stok ada dan nak tempahn pun boleh ,,mmg sentiasa menerima tempahan...nk murah boleh ambik 10helai borong...

harga dari rm130 -180


jangan sengan silu whatapps utk tempahan 0176047437deposit 50%..

Thursday, September 24, 2015

salam i'dul Adha

❤ Salam Ei'dul Adha ❤

تَقَبَّلَ اللَّهُ مِنَّا وَ مِنْكُمْ

🌴 Taqabbalallahu minna wa minkum

🌴 Semoga Allah menerima amal kami dan kalian

🐄 Selamat Menyambut Hari Raya Qurban, 10 Dzulhijjah 1436H, 24 September 2015

🌷lastlal