Followers

Friday, May 11, 2012

Skirts RM50 termasuk poslaju

salam semua , bagi mereka yg suka citer marhabah kat TV3 mesti terperasan skirt yg dipakai oleh pelakon Fathihah....

Sold out
Sold Out
 Orange -SOLD OUTSold Out

Sold Out

Sold Out
Sudut Bacaan

Mari kita lebih mengenal Insan yang paling mulia dan terpuji akhlaknya..kita tahu namanya tapi kita tidak cuba untuk benar-benar mengenalinya...Namanya tertulis di tiang Arasy bergandingan dengan nama Allah SWT.mulianya insan itu ..siapakah insan yg dicintai oleh Allah SWT itu. Muhammad bin Abdullah atau Nabi Muhammad saw..yg dimaksudkan,,Nabi dan Utusan Allah...insan yang akan memberi syafaat, Insan yang mulia lagi wajar untuk kita ikut sunnahnya...Bagi org Islam, apabila bertemu dengan perkataan tersebut, digalak berselawat untuknya..

Didlm Al Quran, surah al Ahzab ayat 56, Allah menyatakan yg bermaksud. "Sesungguhnya Allah dan para malaikat-Nya berselawat kepada Nabi. Wahai org-org beriman, berselawatlah kamu kepdnya dan ucapkanlah salam peghormatan kepadanya".

Nasaie dan Ibny Hibban melaporkan, Nabi Muhammad berpesan, " Sesungguhnya orang-orang yg paling dekat denganku pada Hari Kiamat adalah org yang paling banyak berselawat kepadaku"

Bacalah selawat, "Allahumma solli 'ala saidina Muhammad wa 'ala aalihi wa as-haabihi ajma'iin". Maksudnya, Ya Allah, kurniakanlah kepujian ke atas Nabi Muammad, ahli keluarga dan sekalian sahabat-sahabat beliau."

No comments:

Post a Comment