Followers

Wednesday, January 28, 2015

Tudung sekolah


Assalammualaikum,,ni projek saya dah nk dekat bukak sekolah aritu,,sebenar ada hampir 25helai order untuk tudung sekolah tahun 2014 lepas tp semua saya x sempat nk snap gambar ,,mmg x sempat nk snap picture pun ,,siap jer terus org ambik,,order paling bayang telrkung dr kain khashibo utk budak sekolah menengah agama lar...alhamdulillah,,ni yg sempat nk snap picture tudung anak sdiri jer pun...jadilar wat tatapan ,,nnti saya upload lg gambar2 tudung sekolah ni dr semasa ke semasa..cewah macam fofuler ler plak blog saya ni,,,

Thursday, January 15, 2015

Just nak kongsi ada beberapah keping gambar..

Untuk projek lepas ...


Rutin harian...

Assalammualaikum wbr,, sekejapnya masa berlaku dah masuk pertengahan bulan Januari untuk tahun 2015....Happy New Year! Happy New Year! Happy New Year!,,daku berharap kalian semua di bawah perlindungan Allah sentiasa dan semoga segala urusan kalian dan keluarga Allah permudahkan...kita tinggalkn memori suka duka tahun 2014 dgn aman,,jom kita warnai pelangi2 indah untuk tahun 2015....jalan2 kehidupan yg perlu diteruskan walau perit atau pahit harus diterus demi menjadi khalifah dimuka bumi Allah swt yg di Redhai Dunia dan Akhiràt...jom isi sisa2 hidup ni dgn menjadi mukmin sejati dan memberi kebaikkn dan manfaatbkepada org lain,,,keep kasih sayang minal minal qalbi bir Iman,,keep kasih sayang kerana Allah dan Rasul SAW...dan jangan putus mengharap pada Allah kerana Dilah sebaik-baik tempat pengantungan...

Wassalam


Friday, January 9, 2015

Happy new year ....2015

Assalammualaikum,,,lamanya x updated blog,,x berkesempatan sungguh saya sejak melahirkn Uwais Al Qarni...dia masih menyusu jd aktiviti menjahit mmg macam siput..slow sgt2 byk gangguan ..kalo nk potong kain utk jubah tu kalo dia tido pun 5-6kali take a break mmg ambik masa....seminggu baru dpt siapkn sehelai,,itu pun kalo the hole week mood dia ok...kalo x sebulan baru siap sehelai....now dah nk masuk 2 thn insyaAllah bulan march ni,,harapan saya perjalanan & segala urusan menjahit , berniaga online dan kehidupan saya sehari2 akan berjln dgn lancar dan dipermudahkan,,,tahun 2014  negara kita byk dilanda musibah MH370, MH170, banjir dan QZ air asia...innalillahinahirojiun,,,Al Fatihah buat muslimin dan muslimat yg terlibat dan salam takziah buat keluarga mereke,,,semoga mereka yg ditinggalkn ttp tabah menerima dugaan Allah...aku jgk x terlepas tahun 2014 mmg betul2 tahun yg penuh dgn dugaan hatta dlm kehidupan dan jua dlm dunia perniagaan online dan jahitan...InsyaAllah semoga tahun 2015 Allah bg ganjaran yg baik2 .

Jubah ni abaya customer saya letak zip sorok,,kak nisa ni mmg ragular customer byk hantar tempahan tudung, bj kurung, jubah dan siap perkenalkn kt kwn2 satu opis dia...Allahamdulillah...Ya Allah balas ganjaran yg baik pada beliau...



Sebenarnya projek telekung ni raya tahun lepas saya x ambik sbb saya dpt byk tempahan baju untuk Hari Raya Puasa,,,kalo x mmg setiap tahun rejab, syaban, ramadhan, syawal sampai musim haji ,,,mmg bz ngan projek telekung ni...tp hujung thn bln 12 aritu kawan saya minta tolong jd assistant utk kerja memotong dan menjahit telekung...Alhamdulillah rezeki,,,insyaAllah yg  memberi rezeki hanyalah Allah....Jd jgn pernah berhenti mengharapkan pertolongan Allah kerana Dialah sebaik2 pemberi pertolongan dan sebaik meminta pertolongan..kerna pemberianNya Maha Kaya Allah...


Mmg bz dgn projek telekung ni ,,saya kena lebih pandai membahagikan masa dgn projek telekung ni disamping tempahan baju, jubah, tudung, palazzo, beg, coin purse dan lain2...Dan semoga tahun ini tahun 2015,,Allah akan permudahkan segala urusanku insyaAllah sehingga ke tahun2 yg akan dtg...



Mmg bz bila wat projek telekung ni sbb sentiasa nk cepat, satu bulan ada target nak siap berapa helai dan on time,,,serta tip top jahitan dan kekemasannya...